Kiralık Araba

araba-nasil-kiralanir

Aylık Kiralık Araba

Otomobil kategorisinde, her hangi bir aracın yıllık, aylık veya günlük kategoride belirlenen süre zarfında kullanma hakkının satın alınmasına kiralık araba denilmektedir. Bu kategoride kiraladığınız aracı segment özelliğine göre sınıflandırılmaktadır. Segment özelliğine göre yıllık, aylık araç kiralamanın veya günlük araç kiralamanın işlemi gerçekleştirilmektedir.

Oto kiralama hizmeti, ulaşım problemlerini tam anlamıyla çözen bir sektördür. Lüks ve aynı zamanda üst segment kategorisinde yer alan araçları kullanma imkanı sunan oto kiralama firmaları, yeni nesil araçları kullanma fırsatı vermektedir. Bu sektörde aradığınız bütün lüks ve konforlu araçları bir arada bulabilirsiniz. Kiralanan araçla Türkiye sınırları içerisinde, sınırsız bir şekilde gezme imkanı elde edebilirsiniz.

Kiralık Araba Tercihi

Konforlu lüks ve üst segment kategorisindeki araç filosuna sahip rent a car firmaları, araç tercihinin kolay bir şekilde yapılabilmesi için online rezervasyon imkanı sunmaktadır. Rezervasyon işleminde, kiralanan araç havalimanına veya belirtilen adrese getirilmektedir.

Bu sektörde her türlü araç modelini bulmak mümkündür. Aile tipi, jep türü, toplu taşıma ve sedan kategorisinde yer alan araçlar kiralanabilir. Bütün bu kategorilerde yer alan lüks araçlardan en uygununu seçmek, tatil süresince sorunsuz bir şekilde gezmek için önemlidir.

Ailenizle gezeceğiniz zaman küçük spor tipi bir araç kiralarsanız, araçla ilgili problemlerle karşılaşırsınız. Bu nedenle ailenizle gezmeye karar verdiyseniz, aile tipi araçların kiralanması daha mantıklı olacaktır. Altı yüksek jeep tarzı araçlarla kırsal yerlerde gezmek daha kolaydır. Yolu olmayan kırsal yerlerde şehir içine özel araçlarla gezmek de aynı şekilde sorun meydana getirecektir.

Yıllık Kiralık Araba

Otomatik vites veya düz vites kategorisindeki araçları da en iyi şekilde tahlil etmeniz gerekir. Otomatik vites araç kullanımında problem yaşayanlar, manuel vites araç kiralamalıdır. Kullanım probleminin yaşanmayacağı araçların tercih edilmesi, kiralama süresi boyunca araç kullanımı konusunda problem yaşanmasını engelleyecektir.


Doğru aracın tercih edilmesi, kiralık araba kategorisinde ilk önemli adımdır. Aracı istediğiniz adrese getirtebilirsiniz. İsterseniz havalimanı rent a car seçeneklerini değerlendirerek aracı havalimanı çıkışına getirtebilirsiniz.

Havalimanı çıkışında kiralık aracın teslim alınması ve seyahat sonunda bu kiralanan aracın havalimanında teslim edilmesi, tatilcilerin en çok tercih ettiği seçenektir. Özellikle gurbetçilerin tercih ettiği bu yöntem sayesinde ulaşım problemi tam anlamıyla çözülmektedir.

Kiralık Araba Sözleşmesi

İstediğiniz adrese aracı getirttikten sonra aracı teslim alırken sözleşme imzalanmaktadır. Bu sözleşmede aracı kiralayan kişinin adı, soyadı, adresi ve iletişim adresi yer almaktadır. Ayrıca kiralanan aracın kimlik bilgileri de aynı şekilde sözleşmede yer almaktadır. Kiralama süresi ve kiralık araba ücreti gibi ayrıntılar da sözleşmeye eklenmektedir. Sözleşmeye aykırı bir şekilde araç kiralamak, aracı kiralayan ve sözleşmeyi imzalayan kişiler sorumludur.

Sözleşme maddelerini, sözleşmeyi imzalayan kişi  dikkatli bir şekilde incelemelidir. Sözleşme imzalandıktan sonra artık sözleşme kurallarına uygun şekilde araç kullanımı gerçekleşmelidir. Araç kiralama işlemi esnasında aracı kiralamaya gelen kişiler sözleşmeye eklenmektedir. Sözleşme kurallarına aykırı şekilde aracın başkasına verilmesi durumunda sözleşme geçersiz hale gelir ve kasko kapsamı dışına çıkar. Bu nedenle sözleşmede yer alan maddeler dikkate alınmalıdır. Kiralık araba işlemi esnasında kasko işlemleri ve servis işlemleri konusunda güvenilir firmalar tercih edilmelidir. Pahalı araçların kiralanmasında kasko çok önemlidir. Kaskosu olmayan pahalı araçlar, kaza veya arıza gibi durumlarda aracı kiralayan kişiler için ciddi bir problem meydana getirir.

Aracın yanması, kaza geçirmesi veya çalınması durumunda firma aranmalıdır. Bu gibi durumlarda rent a car firmaları gerekli müdahaleyi gerçekleştirmektedir. Bunun dışında aracı kiralayan kişinin aracı kanun dışı işlerde kullanırsa, kiraya verirse veya kötü kullanırsa, sözleşme maddeleri geçersiz hale gelecektir. Bu gibi durumlarda firma aracı geri alabilir.

Sözleşmede belirtilen süre zarfında araç teslim edilmediği zaman, firma ek ücret talep edebilir. Bu nedenle aracı kiralama süresi sonunda teslim etmek gerekir. Bunun dışında aracı kiralayan kişi isterse kiralama süresini uzatabilir. Kiralama süresinin uzatılması durumunda ek ücret gündeme gelir ve yeni bir sözleşme yapılır.

Oto Kiralama Süresi ve Avantajları

Araç kiralama süresi yıllık, aylık ve günlük olmak üzere üç kategoride gerçekleşmektedir. Yıllık kiralama diğer kategorilere nazaran indirimlidir. Yıllık kiralık araba seçeneklerinden genellikle şirketler tercih etmektedir. Aylık ve günlük kiralama seçeneklerinden iş seyahatine gidenler ve tatile gidenden yararlanmaktadır. Kişiye özel yıllık kiralama fırsat ve kampanyalarımız için yapmanız gereken bize taleplerinizi iletmek.

Profesyonel yöntemlerle gerçekleştirilen ve sözleşmeli bir şekilde değerlendirilen kiralık araba hizmeti, ulaşım kategorisinde avantajlı seçeneklere sahiptir. Pratik yöntemlerle gerçekleştirilen ve ulaşımda büyük kolaylık sağlayan rent a car seçeneklerinin avantajları şu şekildedir:

1- Oto kiralama hizmetinin en önemli avantajlarından biri lüks araç kullanma imkanı sunmasıdır. Pahalı olan araçları makul kiralama bedeli ile kullanmak için rent a car en iyi seçenektir.

2- Kiralanan aracın sanayi bakımı, zorunlu vergisi, kaskosu, zorunlu sigortası ve temizliği firmaya aittir. Kiralayan kişi yakıt, kira bedeli, köprü geçişleri ve park ücreti gibi masraflardan sorumludur.

3- Tatil boyunca gezilebilecek bütün mekanları kısa sürede kiralık araçla gezebilirsiniz. Ayrıca tarihi mekanları da kısa sürede gezme imkanı elde edebilirsiniz.

4- İş seyahatine çıkanlar havalimanından aracı teslim aldıktan sonra kısa sürede bütün işleri bitirebilir. Zaman kaybı yaşamadan işlerini bitiren iş adamları, arta kalan zamanda şehrin tarihi ve turistik yerlerini gezerek, iş seyahatini güzel bir gezintiye dönüştürebilir.

5- Ulaşım imkanı olmayan her yerde kiralık araçlar en iyi çözümdür.

6- Toplu taşıma araçlarıyla ve diğer ulaşım seçenekleri ulaşım zordur ve bagaj sorunu meydana getirmektedir. Oto kiralama kategorisindeki araçlar bagajlı olduğu için bavulunuzu ve diğer eşyalarınızı araca yükleyip dilediğiniz gibi gezebilirsiniz.

Pratik olduğu kadar konforlu yolculuk imkanı sunan son marka ve model araca kiralık araçlar, profesyonel rent a car çözümleri sunmaktadır.

Kiralama süresi sona eren kiralık araçlar, sözleşmede belirtilen süre zarfında teslim edilmelidir. Araç teslimatı esnasında aracın temiz bir şekilde teslim edilmesi gereklidir. Sözleşmede, aracın teslim alındığı gibi teslim edilmesi gerektiği vurgulanmaktadır.

Kimler Kiralık Araç Seçeneklerinden Faydalanabilir?

Türkiye sınırları içerisinde dilediğiniz gibi gezmek istiyorsanız en iyi seçenek kiralık araçtır. Kiralık araba hizmetinde ehliyeti olan ve 23 yaşını dolduran herkes faydalanabilir. Ehliyeti olmayan veya trafiğe çıkma yasağı bulunan sürücüler araç kiralama seçeneklerinden faydalanamaz. Aracı kiralayan kişi aracı kullanmayacaksa, aracı kullanacak kişinin kimlik bilgilerini sözleşmeye eklemesi gerekir.

Şirket bazında filo kiralama seçenekleri, bu kategoride büyük kolaylık sağlamaktadır. Filo satın almak, sigorta ve vergisiyle uğraşmak, her firma için maliyetli olacaktır. Maliyetli olan filo satın alma seçeneklerine nazaran filo kiralamak bu gün birçok sektörün tercih ettiği bir seçenektir. İşletmeler için maliyeti azaltan ve pratik çözüm sunan filo kiralama seçeneği, lüks araç filosu kurma imkanı sunmaktadır. Pahalı araçlardan oluşan filo için, rent a car seçenekleri tercih edilmektedir. Yedek araç talep edilmesi durumunda anında yedek araç teslim edilir.

Araç kiralama işlemlerinde rezervasyon konusunda acele edilmelidir. Tatil planı yapanlar, otel rezervasyonu ile birlikte kiralık araç rezervasyonu yaptırmalıdır. Geç kalınırsa, istediğiniz zaman zarfında kiralık araç bulmak imkansız hale gelmektedir. Rezervasyon işleminde gidiş dönüş süresi dikkate alınarak hareket edilmelidir.
İzmir Adnan Menderes Havalimanı Araç Kiralama Yazımızı okumak için içerik yazısına tıklayıp detayları inceleyebilirsiniz.

Aylık Araç Kiralama Formu

Sadece 30 gün Aylık kiralama taleplerinizi bu form üzerinden tarafımıza iletirseniz en kısa süre içerisinde tarafınıza dönüş sağlanacaktır.

Aylık Araç Kiralama Formu


Whatsapp Telefon